Zamieszczone przez looker
Piszczy jak świsty kul
Zwiń
X
-
Piszczy jak świsty kul
Mam taki problem. Zamieniłem radyjko w swojej O1
(model 2004diesel, wersja ICE). Wstawiłem radyjko Clatronic. Najpierw miałem problem z zachowaniem pamięci, przy wyłączonym zapłonie i wyciągniętych kluczykach. Problem rozwiązałem w ten sposób, że od strony radia zamieniłem kabelek żółty z czerwonym i pod tym względem jest ok. Ale wyszedł kolejny problem. Jak cicho gra radyjko, to podczas jazdy, a w szczególności podczas dodawania gazu w głośnikach słychać świst. I im więcej dodamy gazu, to ten świst jest coraz mocniejszy, głośniejszy. Dodam,że całe połączenie jest orginalne, tzn. fabryczna kostka iso Skoda, fabryczna kostka Clatronica, a pomiędzy nimi jakaś fabryczna kostka Clatronika, w której znajdują się dwa bezpieczniki i jakaś płytka z kondesatorami. Proszę o pomoc szanownych forumowiczów o rozwiązanie problemu
Pozdrawiam.
-
-
Ten świst to odgłos pracy alternatora. Przyczyną mogą być zużyte szczotki i pierścienie ślizgowe.
Samo radio jest made in PRC i ma kiepskiej jakości filtry w układzie zasilania wiec nawet przy sprawnym alternatorze mogą być zakłócenia. Aby wyeliminować te odgłosy poza przeglądem alternatora można zastosować filtr zewnętrzny na zasilaniu radia lub poprawić rozwiązanie fabryczne w samym radio.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez amklisfabryczna kostka Clatronica, a pomiędzy nimi jakaś fabryczna kostka Clatronika, w której znajdują się dwa bezpieczniki i jakaś płytka z kondesatorami.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN